Trotsa lågtryck och kallfronter och förläng båtsäsongen med hjälp av en båtvärmare. Jag arbetar med alla typer av båtar, segelbåtar och motorbåtar, men har specialiserat mig på segelbåten Scanmar. Jag gör jobb åt såväl privatpersoner som båtförsäljare och för mig är det viktigt att vara noggrann. Jag satsar alltid på kvalitet och jag ställer höga krav på mitt eget arbete och ser till att det alltid är varmt och torrt ombord på din båt så länge det finns ström och diesel.

Här värmer vi båten med en Webasto EVo 40, skön luftvärme – Här är det varmt och gott!
Vill du hellre ha vattenburen värme? Klicka här

Webasto luftvärmare


Webastos dieselvärmarevärmare finns i tre sorlekar: Webasto 2000 för båtar upp till 30 fot, Webasto 40 för båtar upp till 37 fot, samt Webasto 55 för båtar större än 40 fot.

Air Top Evo 55

Detta är i stort en helt ny konstruktion där ett av målen var att reducera ljudnivån under drift vilket också skett. För att alltid ha optimal kapacitet i förhållande till behovet regleras effekten steglöst mellan 1,5 och 5,5* kW. Den inbyggda termostaten kommer att koppla över till stand-by läge för att sedan automatiskt återstarta om temperaturen passerar inställt gradtal. Värmaren kan också användas som steglös ventilationsfläkt. * tidsbegränsat boost-effektläge.

Bränsle: Diesel
Effekt [kW]: 5,5 kW
Driftspänning [V]: 12 V
Effektförbrukning [W]: 15-95 (boost 130) W
Volym: max 220 m³/h
Bränslemängd [l/t]: 0,67 l/t
Storlek: LxBxH:423x148x162 mm
Vikt [kg]: 5,9 kg
Leveransomfattning: Förutom värmare ingår bränslepump DP42, durkpackning och luftintagsgaller.

Air Top Evo 40

Ersättaren till Air Top Evo 3900, Air Top Evo 40 är i stort en helt ny konstruktion där ett av delmålen var att ytterligare reducera ljudnivån under drift vilket också skett. För att alltid ha optimal kapacitet i förhållande till behovet justeras effekten steglöst inom hela effektområdet 1,5 och 4,0 kW. Den inbyggda rumstermostaten kommer att koppla över till stand-by läge för att sedan automatiskt återstarta om temperaturen passerar inställt gradtal. Värmaren kan också användas som en steglös ventilationsfläkt samt har en funktion som automatiskt kompenserar för drift på hög höjd (upp till 2200 möh). Komplettera med aktuell monteringssats samt önskad startutrustning.

Bränsle: Diesel
Effekt [kW]: 4,0 kW
Driftspänning [V]: 12 V
Effektförbrukning [W]: 15-40 (boost 55) W
Volym: max 140 m³/h
Bränslemängd [l/t]: 0,49 l/t
Storlek: LxBxH:423x148x162 mm
Vikt [kg]: 5,9 kg
Leveransomfattning: Förutom värmare ingår bränslepump DP42, durkpackning och luftintagsgaller.

Air Top 2000 ST

En luftvärmares främsta egenskap är att värmen kommer nästa omedelbart samt att det totala strömbehovet är lågt. Air Top 2000 ST är inget undantag och trots att den är en mycket liten och kompakt värmare finns kapacitet att värma upp mycket större utrymmen än man tror. I marina sammanhang är luftomsättningen viktig då det är den som torkar ur båten. Air Top 2000 ST omsätter över 90 m³/h! Värmaren är försedd med en inbyggd rumstermostat, har helt steglös effektreglering och är mycket tystgående.

Bränsle: Diesel
Effekt [kW]: 2 kW
Driftspänning [V]: 12 V
Effektförbrukning [W]: 14-29 W
Bränslemängd [l/t]: 0,24 l/t
Vikt [kg]: 2,6 kg
Allmän information: Stannar helt under intermittent driftsfas (Standby-läge)
Leveransomfattning Air Top 2000 ST värmarna levereras som Basic-kit och måste kompletteras med en monteringssats. Denna version av värmaren är i första hand avsedd för installation i båt varför val av monteringssats blir enkelt.

Kontakta mig för aktuella priser.

 

Vattenvärmare

Webasto vattenvärmare

Webasto Thermotop C och 90S Vattenburen värmare 5 eller 9 kWh.
Vattenburet fläktpaket 10 kW, kan användas till dessa värmare.

Varmt redan när du kliver ombord! Alla Webastovärmare kan du starta med en GSMtelefon. Slå en signal till värmaren så har du varmt och skönt direkt när du kommer ombord

Har du sjötomt? Då kan du sätta igång värmaren med fjärrstarten. Räckvidd 1000 meter!

Kontakta mig för aktuella priser.

Båt & Bilvärmarteknik

är specialiserade på värmare.

Med 40 års erfarenhet av att installera, reparera och serva värmare vet jag hur man får det torrt, varmt och skönt ombord – och driftsäkert!

Min målsättning är att utföra högkvalitativt arbete för att få en så bra och driftsäker installation som möjligt.

Håkan Lindby

Telefon & Adress

Tel 08-5908 7554
Mobiltelefon 070-582 9661
info@bilvarmarteknik.se

Leverans- och besöksadress

Vassundagränd 25
194 55 Upplands Väsby

HÖgsta Kreditvärdighet

Våra leverantörer